El mosaic en 3 dimensions

10.06.2021

Exploració d'idees prèvies:

Per tal de traslladar el mosaic a 3D el primer que vam fer va ser reconèixer quina figura en tres dimensions sorgia d'una figura en dues dimensions, vaig col·locar retalls de squares, i triangles i els infants van assenyalar quins dels objectes que veien per la classe eren aquestes figures però en tres dimensions. Després vam fer una conversa conjunta sobre quins objectes havíem encertat i quins no.

Introducció de nous continguts:

Un cop analitzades les formes 3D vaig presentar imatges d'un artista anomenat Arseny Koom que fa mosaics amb formes de papiroflèxia en tres dimensions. Vaig introduir el concepte de cube i pyramid per introduir les formes que realitzaríem nosaltres en 3D. També vaig ensenyar unes instruccions de papiroflèxia perquè poguessin entendre com funciona aquesta tècnica.

Estructuració dels coneixements:

Un cop vam haver vist els exemples de papiroflèxia ens vam disposar a fer les nostres pròpies creacions. Vaig donar unes instruccions per fer tant cubes  com  pyramids i els infants van escollir quina figura volien fer. Vaig estar ajudant i guiant als infants perquè s'adonessin del procés que seguien i com afectaven els doblecs que feien a la figura final. A més d'anar reconeixent les diverses figures que anàvem creant amb cada doblec.

Aplicació del coneixement:

Un cop feta la figura de cadascú, vam col·locar-les totes juntes per formar petits mosaics. Ens vam adonar que eren molt petits així que vam decidir fer més figures al llarg de les setmanes per tal de fer mosaics més grans. Després de fer cada mosaic fèiem un repàs de quants cubes i quantes pyramids havíem fet servir i en quina posició estaven.

© Alba Jalencas Perera
Universitat Autònoma de Barcelona
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar